Quieres publicar fotos o información en esta página? Envía un correo electrónico a dormirtranquilos@gmail.com

jueves, 21 de agosto de 2008

El nou 22@ (publicado en La Vanguardia)

La Vanguardia publica una carta del lector titulada "El nou 22@":

Som un grup nombrós de veïns del carrer Pallars de Barcelona que vivim al tram entre Roc Boronat i Granada, en ple cor del Poblenou, el nou 22@. Malgrat semblar que el nostre barri ara s´ha convertit en una de les joies de la corona de la ciutat, no sempre tot és tan idíl · lic. Vivim cara a una illa de cases amb fàbriques abandonades que formen part del pla de reurbanització. Just davant hi tenim un carreró sense sortida, el carreró del Caminal, que cada divendres i dissabte s´omple de gom a gom per convertir-se en un nou punt de trobada per a les festes rave.

La gent comença a arribar cap a quarts d´una de la nit amb ganes de festa. A mesura que passen les hores, l´ambient es torna insostenible per als veïns: gent trencant portes i retrovisors dels cotxes i de les motos, gent drogant-se, pixades, defecacions i vòmits al carrer, i ampolles i llaunes per tot arreu. A més, l´última moda és trucar als intèrfons i increpar els veïns que s´ho miren des del balcó. El soroll i el rebombori que s´organitza davant de casa nostra cada cap de setmana impedeix que els veïns puguem descansar bé. A més, al matí la festa no s´acaba fins entrat el dia i moltes vegades fins a la tarda encara hi queda algú rondant.

Al llarg d´aquest hivern i primavera hem avisat els Mossos, la Guàrdia Urbana i la Policia moltes vegades i la resposta ha estat enviar una patrulla un parell de dies que s´ha limitat a mirar com la gent saltava cap a dins les fàbriques, excusar-se perquè no "era competència seva" i tornar a marxar.

Ara ha arribat l´estiu i això vol dir que molta gent està de vacances i, per tant, es poden fer festes cada dia. Cívics al 100%, hem tornat a trucar als Mossos i només ens han sabut dir altra vegada que ho senten molt, però que aquesta situació no és competència seva i, en trucar a la Policia i la Guàrdia Urbana, la resposta ha estat la mateixa. Ah!, ens van tornar a enviar una patrulla però aquesta vegada es deu haver perdut pels complicats carrerons del Poblenou.

Els veïns (joves i grans) estem ben farts de la situació i ja hem pensat que, tot i que no ens agradi, haurem de ser nosaltres qui s´empesqui alguna solució per poder descansar en pau i tenir un carrer tranquil altra vegada.

Això sí, continuem estant molt orgullosos de poder dir un per un jo també "Visca Barcelona!", però a la part que no convé que els turistes ni Woody Allen vegin. De debò que ho hem de solucionar nosaltres?

1 comentario:

Anónimo dijo...

A quina alçada estem en els garants de la ciutadania?

Doncs, ver lo vist al blog i a les noticies aparegudes a BTV, els garants ciutadans a BCN i també a rodalies, sembla ser que
molt més baixes que a païssos, dels que comunment, en diem "incivilitzats".

Només falta fullejar el dia a dia dels medis de comunicació i ens en adonarem compte.

Aixó es fidel reflexe de que hi ha moltes cosses que fallen desde les altes instancies i que naturalment, arrivem a patir per
llógica els ciutadans que mai ens queixem, fins que no ens toquen el crostó, com és el cas que ens "okupa".

Aquest fenòmen, és una situació que els medis, si el tracten, no el tracten amb el rigor necessari.

Les noticies, en lloc defer una seriosa sensibilització del problema, deixen de denunciar els fets com el d'avui i es limiten a fer una descripció testimonial, no mullant-se en absolut i deshinibint-se del problema, més enllà del que supossa la sensacionalitat de la noticia, que és el que verdaderament, fa guanyar audiència.

En un cas com el present, que ja dura fa més de mitg any, hi hauríen d'haver anat, tots els medis de comunicació, escrits i televissius, per tal de donar soport a uns veïns, que també sòn ciutadans i tenen tots els drets a ser escoltats i defensats públicament.

Davant els actes incívics, que siguin causa de molesties, sigui a l'hora que sigui, caldrá potser, que es revissin i es corretgeigin una sèrie de Lleis, que fagin molt més efecte que les que hi ha ara.

Que siguin més contundents amb les penes i que es fagin seguir sense que hi hagi altres articles penals que els apaibaguin.

Amb una clàusula fonamental que pugui fer responsable d'incumpliment d'assistència a l'organisme pertinent, si el problema no es resolt amb inmediatessa, que és el que volem la majoría de ciutadans.

Jo, personalment, aboliría la clàusula legislal que diu que per que la Policia actúi, ho té d'ordenar el Jutge, mitjancà una ordre judicial.

Deixaría a els Mossos que fessin la seva feina i després que el Jutge de torn, els jutgés tal com toca i punt.

Només aquesta clàusula, ens lliuraría de tenir que esperar una resolució judicial que es pot eternitzar, mitg any en aquest cas, i encara molt més temps, en molts d'altres, que conec per desgràcia.

Desde aquestes ratlles, donc el més més sincer support i solidaritat, a aquets veïns del entranyable Poble Nou, QUE HAN TINGUT ELS NASSOS DE DENUNCIAR-HO I EL CORATGE DE FER FRONT a tanta INDIFERENCIA ciutadana.

A veure si ens possem d'una vegada en marxa i no parem fins que HO ACONSEGUIM!

Un vehí de Sants, molt emprenyat, pel que passa amb L'INCIVISME, que trenca totes les normes de convivència a BCN CIUTAT, que sap de bona tinta igual que altres ciutadans, que darrera d'aquests tipus de moviments INCÍVICS, HI HA MOLTS INTERESSOS ENMASCARATS I QUE ALGUNES LLEIS A PESSAR NOSTRE PROTEGEIXEN ALS SEUS INDUCTORS I ALS SEUS AUTORS MATERIALS.

Salutacions i força a tots!

Ferran Martorell (Sants) BCN - (Ciutadans per l'armonia i el respecte solidari).